Rektör Kurtcephe; Mevlana Değişim Programı’nın, diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmadığını belirtti.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşmasına ciddi katkı yapması beklenen ve YÖK tarafından geliştirilen Mevlana Değişim Programı’nın Akdeniz Üniversitesi’nde de uygulanması için yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirtti.
Rektör Kurtcephe; Mevlana Değişim Programı’nın, diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsadığını vurguladı. Rektör Kurtcephe, 7 Mart’ta YÖK’te yapılan Mevlana Değişim Programı Çalıştayı’nı takiben, programı hayata geçirmeye başladıklarını ifade ederek; “Mevlana Değişim Programı Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma sürecine katkıda bulunacak, akademik kapasiteyi arttıracak, zengin tarihsel ve kültürel mirasımızı küresel düzeyde paylaşmaya imkân verecek ve kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlayacaktır” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da, Mevlana Değişim Programı hakkında şunları kaydetti;
“Öğrenciler ve öğretim elemanları dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere bu programdan faydalanabilecekler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilecekler ve karşılıksız burs alabileceklerdir.” Mevlana Değişim Programı’nın Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda yürütüleceğini söyleyen Prof. Dr. Burhan Özkan, Kurum Koordinatörü olarak Uluslararası İlişkiler Çalışanlarından Uzman Nurgül Büyükkalay’ın görevlendirildiğini ifade etti